Полен

300.00 рсд2,500.00 рсд

Полен прах у гранулама се користи као допуна у свакодневној исхрани.

Шифра производа: Категорија:

Опис

Полен можете користити сваког дана као додатак исхрани. Препоручују се две кафене кашичице дневно за одрасле, а за децу до 6 година једна кафена кашичица. Овај пчелињи производ се може конзумирати на следеће начине:

Растварањем у шољи млаког млека (важно је да не буде врело)
Растварањем у шољи јогурта, која се остави у фрижидеру да преноћи
Коришћењем мешавина меда и пчелињих производа које садрже полен у себи (Апикомплет 2 или Апикомплет 3)
Конзумирањем полена у праху (самлевен у млину за кафу) и растворити у млеку или јогурту
Додавањем полена у храну и напитке. То могу бити овсена каша, мусли, смути (шејк од воћа или поврћа)

На овај начин ћете додати хранљиву вредност вашим оброцима. Најбоље је узимати га у преподневним сатима, на празан стомак. Уколико имате осетљив желудац,  узимајте га између два оброка или помешаног са храном или неким напитком.

 

Важна напомена!
Полен је веома чест и јак алерген. Особе са дијагностификованом поленском алергијом не смеју га узимати. То важи и за пчелиње производе који га могу садржати (мед, мешавине меда и полена итд.).
Уколико имате веома слабу алергијску реакцију на полен можете пробати једино багремов мед уз претходну консултацију са лекаром. Ако осетите отежано дисање, свраб коже или било који нежељени ефекат алергије, хитно се јавите лекару. Одмах престаните са коришћењем полена и других пчелињих производа док се узрок алергије не утврди.
Деци која никада нису пробала мед не треба давати полен, јер су могуће појаве алергије. Најбоље је почети са багремовим медом, затим са ливадским. Тек ако нема алергијских реакција постепено се уводи полен у исхрану уз обавезан наџор.

Додатне информације

Тежина0.1 г
Тежина

100g, 1kg