Природни Пчелињи Производи

Мед настаје када пчеле медарице сакупљају цветни нектар и складиште га у саћу. 

Састав меда зависи од природе нектара и врсте цветова из којих га пчеле извлаче. Међутим треба знати да принос зависи и од времена, подневља и локације биља.

Још у далекој прошлости стари народи открили су лековитост меда о чему постоје непобитни докази. Велики број старогрчких филозофа и мудраца веровао је да мед подкрепљује здравље, продужава живот и одржава снагу духа и тела. Мед не представља само храну већ и лек па је као такав присутан и у светској фармацији. Из тих разлога мед је препоручљив како за болесне тако и за здраве особе, а нарочито за децу.

Препоручљиве дневне дозе су од 60-100г за одрасле а до 50г за децу. Сматра се да је мед најбоље узимати 3-4 пута дневно са водом, почев од јутра пола сата пре јела. Мед се може користити и у комбинацији са другим пчелињим производима (полен, перга, прополис, Матични млеч и др.), са воћем и поврћем а и као додатак разних кремова и колача.

Чување меда је веома важно јер је он јако хидроскопан. Због тога се пакује и чува у прохромску амбалажу а просторија мора бити сува и проветрена без влаге

Мед са Старе Планине

Прави, природни мед вам може бити од велике користи код било које бољке.

medanovi - Природни Пчелињи Производи

Шумски Мед

Шумски мед се посебно препоручује као додатак исхрани током лечења од анемије. Због свог специфичног састава овај мед ефикасно побољшава рад јетре и бубрега.

100 postonovi - Природни Пчелињи Производи

Ливадски мед

Ливадски мед јача организам и повећава заштитне и имуне механизме. Показује добро дејство код обољења дисајних путева, гнојних рана, и гинеколошких обољења.

teglanova - Природни Пчелињи Производи

Мед са Саћем

Саће у меду је изузетно корисно за слузокожу дисајних органа. Утиче повољно на регенерацију плућног ткива, те се препоручује пушачима. Восак из саћа делује анти-алергијски.

pcelaNOVA - Природни Пчелињи Производи

Багремов мед

Багремов мед се препоручује код стомачно-цревних обољења, сметњи у варењу, обољења јетре и бубрега, а делује и умирујуће на организам.